MINI Clubman untuk dijual / For Sale

Mini Clubman jumpa kat pekan batu 9, cheras. Jalan menghala ke Kajang. Parking kat main road pekan batu 9 tu sebelah post office. Owner dia Mr.Wong, seorang mekanik otai gak. Kereta tu pun parking dekat gak dengan workshop dia (bengkel papan). Since dia ni tu mekanik, engine kereta ni OK cuma body kena bikin sikin lah…ada bahagian yang karat so kena tampal dan cat ( sikit je ).  Sesiapa berminat boleh pergi tengok kereta, nego dengan Mr. Wong ni.

Aku minat gak tapi jalan lagi sikit sudah terjumpa Mitsubishi Galant kepala kuda…hati sudah jatuh cinta..he he

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Daihatsu Charade G11 ( 1985 )

This gallery contains 7 photos.

Kereta Daihatsu Charade G11 ni baru bikin. Susah giler nak cari spare parts tapi kalau rajin boleh dapat.

Gallery | Tagged , , , , | Leave a comment

Hello world!

Minat baik pulih ( restoration ) kereta lama sekarang dah jadi trend kat Malaysia ni. Bagi yang baru nak mula dengan hobi ni bukannya mudah sebab masalah alat ganti (spareparts) dan juga mekanik yang mahir untuk membaiki kereta tersebut.
Bagi mereka yang dah lama dalam hobi kereta lama ni sila berkongsi pengalaman dan info tentang penjagaan kereta, kedai alat ganti dan bengkel yang bagus.
Sila share juga info kalau ada kereta dan juga sparepart yang mahu dijual.

Posted in Uncategorized | 1 Comment